04.12.2016 11:09

Anastasiou wil niets weten van 'gestolen punt'

Yannis Anastasiou kan een glimlach niet onderdrukken: Roda JC heeft al twee maanden niet meer verloren. (27-11-2016)
Yannis Anastasiou kan een glimlach niet onderdrukken: Roda JC heeft al twee maanden niet meer verloren. (27-11-2016)

Yannis Anastasiou kijkt met tevreden gevoelens terug op het gelijkspel van Roda JC Kerkrade tegen PSV. De Limburgse club is nu al zeven duels op rij ongeslagen, maar wist daarin slechts eenmaal te winnen.

Roda JC boekte in oktober een overwinning in de uitwedstrijd tegen Excelsior, maar speelde daarna zes keer op rij gelijk. Veel punten heeft de ploeg van Anastasiou dan ook niet gepakt, waardoor de Limburgers nog altijd slechts zeventiende staan in de Eredivisie. "Dus een punt tegen PSV, daar moet je dan blij mee zijn", stelde de Griekse oefenmeester voor de camera's van FOX Sports. "PSV heeft zijn kwaliteiten niet kunnen laten zien en dat is een compliment voor ons."

Anastasiou wilde na afloop niets weten van een 'gestolen punt' tegen de regerend landskampioen. "Ik vind het ook een terechte uitslag, een verdiend punt voor ons. We hadden met die grote kans voor Paulissen in de slotfase zelfs nog kunnen winnen." De laatste keer dat Roda een wedstrijd verloor was op 1 oktober: toen won NEC in Kerkrade met 0-1. "De laatste twee maanden wordt het steeds beter. We staan dan wel voorlaatste, maar zijn al wel twee maanden ongeslagen", constateerde Anastasiou.

Aanvoerder Chris Kum vertelde na afloop iets meer over het strijdplan van zijn team tegen PSV. "We wilden, zoals iedere week, heel compact spelen en defensief sterk staan, om in de uitbraak misschien een doelpunt te maken." De verdediger was tevreden over de uitvoering van die tactiek. "Clubs moeten tegenwoordig tegen ons wel heel creatief zijn, dus ook PSV heeft het dan moeilijk. Al hadden zij als PSV zijnde wel wat meer moeten brengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner