04.12.2016 11:26

Booy: "Clasie zou een echte versterking zijn"

Jordy Clasie krijgt dit seizoen nauwelijks speeltijd in de Premier League bij Southampton FC. Volgens John de Wolf en Foeke Booy zou de middenvelder een ideale winterversterking zijn voor Feyenoord. Het is echter nog maar de vraag of Clasie wel haalbaar is.

"Dat denk ik niet. En ik weet niet of hij nu gelijk terug naar zijn oude club moet gaan. Misschien is dat over een paar jaar realistisch", vertelt De Wolf in gesprek met FOX Sports. Volgens de oud-verdediger kan technisch directeur Martin van Geel beter versterking voor een andere positie halen. "Ik zou, als ik Feyenoord was, ook nog wel eens willen kijken naar de linksbackpositie. Terence Kongolo staat daar, maar ik vind hem centraal achterin beter. Die linkerkant is matig, verdedigend gezien."

Booy ziet de komst van Clasie naar Feyenoord helemaal zitten, maar ziet nog wel enkele problemen. "Hij is een aanjager, balafpakker en een spelverplaatser. Het middenveld van Feyenoord is nu mager bezet, als je ziet waar ze naar toe willen: het kampioenschap. Clasie zou een echte versterking zijn", aldus de clubloze trainer. "Het zou wel betekenen dat er financieel wat water bij de wijn zou moeten. En, hij moet zelf ook nog willen hè? Het kan de boost geven die Feyenoord vorig jaar na de winterstop miste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner