04.12.2016 11:46

Hendriks baalt van vroege wissel bij Go Ahead

Sam Hendriks mocht zaterdagavond weer eens in de basis starten bij Go Ahead Eagles, maar kon niet genieten van zijn optreden. De spits werd in de tweede helft gewisseld door trainer Hans de Koning en was daar niet blij mee.

Go Ahead Eagles leed zaterdag een 1-3 nederlaag tegen sc Heerenveen en blijft daardoor hekkensluiter in de Eredivisie. De Koning haalde Hendriks in de 68ste minuut naar de kant. "Ik zat niet lekker in de wedstrijd. Maar het is wel frustrerend om dan halverwege de tweede helft als eerste gewisseld te worden. Ik had gehoopt de wedstrijd uit te mogen spelen, om toe te kunnen slaan uit dat ene kansje", vertelde hij na afloop aan De Stentor.

De Koning koos in het duel met Heerenveen voor een systeem met vier aanvallers, maar dat had weinig succes. Volgens Hendriks werkte het zelfs averechts. "In de omschakeling naar balverlies liepen we in het mes. De ruimtes waren te groot en daar heeft Heerenveen goed gebruik van gemaakt", verzuchtte de 21-jarige spits. De thuisnederlaag betekende de derde nederlaag op rij voor de club uit Deventer. De achterstand op nummer zeventien, Roda JC Kerkrade, bedraagt slechts één puntje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner