06.12.2016 16:00

Barazite: "Er is interesse vanuit buitenland"

FC Utrecht-aanvaller Nacer Barazite (l.) is in gesprek met ploeggenoot Rico Strieder. (27-11-2016)
FC Utrecht-aanvaller Nacer Barazite (l.) is in gesprek met ploeggenoot Rico Strieder. (27-11-2016)

Nacer Barazite is bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Utrecht. De goede prestaties van de aanvaller zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Er is de nodige belangstelling voor Barazite.

De 26-jarige aanvaller heeft in Utrecht een aflopend contract. Wil de club uit de Domstad nog een transfersom willen ontvangen, dan moet Barazite in de winter verkocht worden. "Er is interesse van buitenlandse clubs. Ik parkeer het", bekent hij in het Algemeen Dagblad. "Als je met al je gedachten bij de toekomst zit, verwaarloos je het heden. Dat wil ik niet. Als Utrecht wil praten, ben ik daartoe altijd bereid. Maar ik wil vooral blijven presteren, dan zie ik wel hoe de rest loopt."

Barazite is dit seizoen één van de sterkhouders in de ploeg van trainer Erik ten Hag. De aanvaller was dit seizoen driemaal trefzeker en laat geregeld zich fraaie techniek zien. "Ik voel me krachtiger dan ooit", vertelt de tweebenige Barazite. "Ik weet dat ik het heb qua talent, techniek en lichaam. Nu komt het aan op het mentale. Dat is het allerbelangrijkste. Op dat vlak is er grote vooruitgang."

"Focus, focus, focus! Dat is alles waar het om draait", stelt de aanvaller van FC Utrecht. "Ik heb in het verleden veel fouten gemaakt op dat vlak. Liet mezelf door van alles en nog wat afleiden, dat kwam mijn spel en fysieke gesteldheid niet ten goede. Dan krijg je blessures, zak je in de pikorde van een trainer. Nu laat ik zien wat ik waard ben." Barazite speelde in het verleden onder meer bij Vitesse, Austria Wien en AS Monaco.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner