07.12.2016 09:39

Sinkgraven verloor het plezier onder De Boer

Daley Sinkgraven (l.) viert het doelpunt van Davinson Sánchez (m.) tegen FC Groningen. (04-12-2016)
Daley Sinkgraven (l.) viert het doelpunt van Davinson Sánchez (m.) tegen FC Groningen. (04-12-2016)

Daley Sinkgraven had meer verwacht van zijn periode onder Frank de Boer bij Ajax. De middenvelder kwam nauwelijks aan spelen onder leiding van De Boer. Peter Bosz gebruikt hem op dit moment als linksback.

Sinkgraven baalde flink van de situatie die was ontstaan onder De Boer. "Dat knaagde wel aan me, ik had er echt geen plezier meer in. Met een groepje spelers konden we vorig jaar elkaar opladen in moeilijke periodes. Jongens als Lasse Schöne, Nick Viergever, Mike van der Hoorn en ikzelf speelden lange tijd niet", aldus Sinkgraven tegenover Voetbal International.

"Alleen tussen ons zat één groot verschil. Zij kregen na de winterstop wel hun kans. In de belangrijkste maanden van het seizoen waren ze weer basisspeler. Ik was oprecht blij voor hen, maar mijn rol was onveranderd en dat kwam wel hard aan. Soms stond ik 's ochtend op met een gevoel van: waar doe ik het allemaal voor?"

Ajax nam Sinkgraven in januari 2015 over van sc Heerenveen. De jongeling moest zich tevredenstellen met hier en daar wat speelminuten. Inmiddels is hij een vaste waarde. Sinkgraven speelde dit seizoen dertien wedstrijden, waarvan tien als basisspeler en scoorde daarin één keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner