10.12.2016 10:55

'PSV en Brenet akkoord over nieuw contract''

Joshua Brenet (r.) gooit in de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov de beuk erin in het duel met Tsimafei Kalachev (r.). (06-12-2016)
Joshua Brenet (r.) gooit in de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov de beuk erin in het duel met Tsimafei Kalachev (r.). (06-12-2016)

Nadat PSV eerder al verlengde met Jetro Willems lijkt er meer contractnieuws op komst in Eindhoven. Volgens de geruchten heeft de regerend landskampioen een mondeling akkoord bereikt met Joshua Brenet over zijn contract. Het zou gaan om een driejarige contractverlenging, tot medio 2020.

Momenteel loopt het contract van Brenet na dit seizoen af, maar PSV wil graag verder met de multifunctionele verdediger. De 22-jarige vleugelverdediger is van oorsprong een rechtsback, maar speelde de afgelopen jaren regelmatig aan de linkerkant. Volgens De Telegraaf hebben de goede prestaties van Brenet vruchten afgeworpen, aangezien er een nieuw contract klaarligt voor de rechtspoot.

De in Kerkrade geboren verdediger belandde op relatief late leeftijd in de jeugdopleiding van PSV, in 2012 maakte hij in de Europa League zijn debuut in het betaalde voetbal. In de groepswedstrijd tegen SSC Napoli deed Brenet enkele minuten mee. Inmiddels staat hij op ruim honderd wedstrijden in zijn carrière, waarvan elf in de Champions League en 68 in de vaderlandse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner