11.12.2016 09:06

Streppel geniet volop van weergaloze Larsson

Jurgen Streppel was na afloop van het duel tussen sc Heerenveen en Excelsior behoorlijk kritisch op het spel van zijn ploeg. De trainer van de Friezen had wel genoten van aanvaller Sam Larsson, die tweemaal scoorde en zijn ploeg de winst bezorgde.

Heerenveen draait dit seizoen uitstekend, maar speelde tegen Excelsior een zeer moeizame wedstrijd. De uitploeg hield redelijk gemakkelijk stand in het Abe Lenstra Stadion. "De eerste helft was moeizaam, het tempo was te laag en we hadden te weinig lef aan de bal", vertelde Streppel voor de camera van FOX Sports. Excelsior kwam door een benutte strafschop van Nigel Hasselbaink zelfs op voorsprong.

In de tweede helft trok Heerenveen de wedstrijd weer naar zich toe. "We durfden veel meer vooruit te spelen, toen zag je wel dat we iets beter zijn dan Excelsior", aldus Streppel, die lovend sprak over Larsson. "Het is een genot om naar te kijken. We waren erg slordig in de eerst helft, dan wordt het voor hem ook lastig. Als hij geen ballen krijgt, kan hij er ook niet zoveel mee. Maar in de tweede helft heeft hij laten zien dat hij weergaloos is."

Streppel was blij dat zijn ploeg de achterstand recht had weten te trekken. De oefenmeester is erg blij met de instelling van zijn elftal. "Ik heb de jongens voor de wedstrijd een compliment gegeven. We zijn zo gretig en hebben zo veel plezier, dat heb ik nog niet zo vaak meegemaakt en mijn staf ook niet. Voor ons mag de winterstop nog wel even uitgesteld worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner