11.12.2016 15:50

Dijks vervanger van Sinkgraven tegen Twente

Mitchell Dijks (l.) en Amin Younes (m.) feliciteren Lasse Schöne met zijn treffer. (24-11-2016).
Mitchell Dijks (l.) en Amin Younes (m.) feliciteren Lasse Schöne met zijn treffer. (24-11-2016).

Peter Bosz kiest voor Mitchell Dijks als linksback tegen FC Twente. Begin dit jaar had hij nog een basisplaats, maar deze verloor hij aan Daley Sinkgraven. Door een blessure bij laatstgenoemde aan zijn enkel mag de op het tweede plan geraakte Dijks aan de aftrap verschijnen tegen de Tukkers.

Voor de rest houdt de oefenmeester van de Amsterdammers vast aan dezelfde namen als de afgelopen weken. Dat betekent dat de basisspelers die afgelopen week tegen Standard Luik voor de Europa League rust kregen, terugkeren aan de aftrap. André staat daarom weer op het doel, terwijl uitblinker Hakim Ziyech en supertalent Kasper Dolberg ook weer starten. Bij Ajax zit Justin Kluivert, zoon van Patrick, voor de eerste keer op de reservebank. Op rechtsbuiten speelt de in genade aangenomen Anwar El-Ghazi, vanwege de afwezigheid van Bertrand Traoré. 

Ook René Hake voert geen grote verrassingen door. De nummer acht van de competitie start daarom met Nick Marsman, de afgelopen weken toch meermaals bekritiseerd, als sluitpost. De enige wijziging ten opzichte van het vorige duel tegen Willem II (0-0) is de basisplaats van Jelle van der Heyden. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Manchester City-huurling Yaw Yeboah.

De wedstrijd is vanaf 16.45 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner