11.12.2016 20:31

Hake tevreden met gekozen tactiek na zege

FC Twente won zondagmiddag in eigen huis van Ajax (1-0). De Tukkers leunden achterover en wachtten op een kans, die vlak voor tijd kwam. Twente-trainer René Hake is zeer tevreden over de uitvoering van het strijdplan.

"Je ziet dat Ajax meer de bal heeft, we worden daardoor teruggedrongen. Dan ben je gedwongen om compact te staan en goed te verdedigen. In fases van de wedstrijd hebben we dat uitstekend gedaan", aldus Hake op de persconferentie na afloop van het duel.

"Dan gaat het erom wat je doet met de bal als je die hebt. Daarin waren we wat slordig, maar dat kwam mede door de druk die Ajax direct op ons gaf. Dan moet je dat proberen zo lang mogelijk vol te houden en zorgen dat je geen tegengoal krijgt."

Twente slaagde daar goed in. Ajax creëerde weinig, terwijl de thuisploeg vlak voor tijd profiteerde van de ontstane ruimtes. "Hoe langer het 0-0 blijft, hoe meer risico Ajax gaat nemen. Dan komen er ruimtes voor ons. De late goal is een mooie afsluiting van deze wedstrijd in een kolkend stadion. Dit hadden we ook even nodig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner