11.12.2016 21:32

Rienstra: "Was onze slechtste wedstrijd"

Ben Rienstra is verbijsterd door het optreden van AZ tegen Feyenoord. (11-12-2016)
Ben Rienstra is verbijsterd door het optreden van AZ tegen Feyenoord. (11-12-2016)

AZ ging zondagmiddag hard onderuit tegen Feyenoord (0-4). Donderdag liet AZ zich van zijn beste kant zien, met overwintering in de Europa League. Drie dagen later ging het een stuk minder. "Dit had ik niet voorzien."

"Alles gaat fout in het begin. We komen amper van de eigen helft af. Het is niet te verklaren na onze wedstrijd van donderdag. Het heeft niet met durven te maken. Je kunt er allerlei woorden voor bedenken, maar het zat er gewoon niet in", aldus Rienstra in gesprek met RTV Noord-Holland.

Na de 0-3 ruststand probeerde AZ de wedstrijd in de tweede helft nog enigszins naar zich toe te trekken. "Ik denk dat Feyenoord wat gas terug nam. Dit was onze slechtste wedstrijd. Als wij het beter doen kun je meer weerstand bieden."

Door de nederlaag is het voor AZ weer ongekend spannend in de middenmoot. De ploeg staat op de vijfde plaats, maar voelt de hete adem van nummer acht Vitesse in de nek. Het verschil bedraagt twee punten tussen beide ploegen, terwijl FC Utrecht en FC Twente op één punt volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner