13.12.2016 12:45

TvdW: Historisch hoog gemiddelde Feyenoord

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken. 

Er was één ploeg die met kop en schouders boven iedereen uitstak. Feyenoord won in Alkmaar overtuigend met 0-4 van AZ. Iedere speler, van doelman tot diepe spits, behaalde een gemiddeld cijfer van gelijk aan of hoger dan 7.13. Dat is een absoluut record sinds Voetbal.com de cijfers verzamelde. Absolute uitblinker is, net als vorige week, Nicolai Jørgensen. De spits van Feyenoord kreeg een gemiddeld cijfer van 7.88 toegewezen. De Deen was wederom van grote waarde. Hij scoorde de 0-3 en was de aangever bij de openingstreffer van Steven Berghuis. 

IJzersterk middenveld Feyenoord

Naast de goed presterende Jørgensen, springt het ijzersterke middenveld van Feyenoord in de eerste helft van het seizoen in het oog. Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Tonny Vilhena zijn de middenvelders die het vaakst voorkomen in het Team van de Week. Ook deze week ontbreken ze niet. Vilhena was net als Jørgensen verantwoordelijk voor een treffer en een assist. Hij krijgt daarom een 7.38. Hetzelfde cijfer wat ook Toornstra krijgt toebedeeld. El Ahmadi krijgt voor zijn goede optreden een 7.63 en is daarmee de beste middenvelder van speelronde zestien in de Eredivisie. 

Naast het voltallige middenveld van Feyenoord is ook de complete verdediging overgenomen in het Team van de Week. Rick Karsdorp, Jan-Arie van der Heijden, Miquel Nelom en Eric Botteghin scoorden van alle verdedigers van afgelopen speelronde het hoogste gemiddelde. Van der Heijden, die dit seizoen een basisplaats veroverde vanwege de blessure van Sven van Beek, scoorde de 2-0 voor de Rotterdammers tegen AZ. 

Vleugelspelers 

Slechts drie spelers zijn afkomstig van een andere ploeg dan Feyenoord. Om te beginnen met NEC-vleugelaanvaller Kévin Mayi. De aanvaller was tegen ADO Den Haag verantwoordelijk voor de openingstreffer en de assist bij de 3-0 van Mohamed Rayhi. Met een 7.25 keert hij terug in het Team van de Week. Ook Sam Larsson zien we terug. De aanvaller van sc Heerenveen was twee keer trefzeker tegen Excelsior.

Tot slot Willem II-doelman Kostas Lamprou. De goalie behield tegen PEC Zwolle de nul, waardoor PEC Zwolle – Willem II in een gelijkspel eindigde. De doelman van de Tilburgers deed het met een 7.38 net iets beter dan Feyenoord-doelman Brad Jones, die een 7.13 kreeg toegewezen. 

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner