13.12.2016 19:25

Makelaars steggelen over contract met Kongolo

Terence Kongolo zoekt naar oplossingen tijdens het competitieduel Feyenoord - Excelsior (27-08-2016).
Terence Kongolo zoekt naar oplossingen tijdens het competitieduel Feyenoord - Excelsior (27-08-2016).

Terence Kongolo is gehoord door de integriteitscommissie van de KNVB vanwege gedoe rondom zijn makelaars. De speler van Feyenoord maakte onlangs de overstap naar Rob Jansen. Zijn vorige belangenbehartiger Erkan Alkan claimt nog een contract met Kongolo te hebben.

Alkan heeft tegen zowel Kongolo als Jansen een klacht ingediend, terwijl Jansen op zijn beurt weer een klacht heeft ingediend tegen Alkan. "Alkan is zijn oude manager", is de uitleg van Jansen tegenover Voetbal International. "Kongolo heeft dit verhaal aanhangig gemaakt. Ik ben bij de KNVB geweest om te getuigen over deze kwestie. De integriteitscommissie heeft onderzoek gedaan."

"De aanleiding voor Kongolo om naar de voetbalbond te stappen, is het feit dat Alkan stelt dat hij niet van hem af zou kunnen. Dat betwist de verdediger. Die eerste overeenkomst was tussentijds opzegbaar. Kongolo zegt dat hij de tweede overeenkomst nooit heeft getekend", reageert de advocaat van Jansen.

"Wat de advocaat en Jansen zeggen klopt niet helemaal, omdat in eerste instantie Alkan naar de KNVB is gestapt", aldus de advocaat van Alkan. "Kongolo werd bewogen door Jansen om onder een geregistreerd contract uit te komen. Het tweede contract is een uitwerking van de eerste overeenkomst. Dat gebeurt vaker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner