14.12.2016 09:00

Kluivert wil Tanda een kans geven in Parijs

Dario Tanda (r.) draait weg bij Karim Tarfi (l.) tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en De Graafschap. (05-03-2016)
Dario Tanda (r.) draait weg bij Karim Tarfi (l.) tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en De Graafschap. (05-03-2016)

Patrick Kluivert lijkt Dario Tanda een laatste kans in het betaalde voetbal te willen geven. De 21-jarige middenvelder verloor zijn motivatie en zit nu thuis, terwijl PEC Zwolle en Go Ahead Eagles het met hem probeerden. Paris Saint-Germain biedt mogelijk een uitweg.

Tanda doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar tot een definitieve doorbraak kwam het niet. Momenteel zit hij al vijf maanden thuis. "Dat is mijn eigen schuld", vertelt de jongeling in gesprek met TC/Tubantia. Patrick Kluivert werkte met Tanda samen bij Jong FC Twente. De huidige technisch directeur van PSG gelooft nog altijd in zijn kwaliteiten. "Hij heeft me gebeld."

"Kluivert heeft me gezegd dat hij niet twijfelt aan mijn kwaliteiten. Hij wil me graag tussen de beloften zien daar." Daarmee gloort er hoop aan de horizon voor Tanda. "Ik wil gewoon weer voetballen. PSG zou natuurlijk geweldig zijn, maar ik voel me nergens te groot voor. Omdat ik besef dat dit mijn laatste kans is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner