14.12.2016 09:32

Go Ahead wil twee proefspelers langer zien

Trainer Hans de Koning (l.) en Xandro Schenk (r.) voeren overleg tijdens Go Ahead Eagles - Excelsior. (01-10-2016)
Trainer Hans de Koning (l.) en Xandro Schenk (r.) voeren overleg tijdens Go Ahead Eagles - Excelsior. (01-10-2016)

Go Ahead Eagles wil proefspelers Willie Overtoom en Daniel Crowley graag langer aan het werk zien voordat ze een definitieve beslissing nemen. Hoofdtrainer Hans de Koning is overtuigd van de kwaliteiten van het tweetal. Go Ahead is op zoek naar een vervanger van Sinan Bytygi.

Bytygi kan voorlopig niet in actie komen vanwege een hartkwaal. De Koning wil de twee spelers ook graag zien in de eerste trainingsweek van januari. "Voetballen verleer je niet en conditioneel viel hij ook niet tegen. We hebben pittig getraind, maar hij heeft het goed volgehouden. Overtoom brengt veel ervaring mee. Hij was de baas op het middenveld van Heracles", vertelt De Koning aan De Stentor.

Overtoom probeerde zichzelf fit te houden terwijl hij geen werkgever had. "We hebben op 2 mei een tweeling gekregen. We hadden al twee kinderen. Vanwege de drukte thuis heb ik niet bij een club kunnen trainen." Ook Crowley maakt indruk op De Koning. "Ik ben hartstikke tevreden over deze jongen. Het probleem is wel dat hij niet altijd even goed omschakelt. Maar dat is bij te leren. Dat hebben we bij Bytygi ook gezien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner