14.12.2016 14:32

'Vitesse wil verlengen met Chinese spits'

Yuning Zhang in actie tijdens het competitieduel Vitesse - PSV (29-10-2016).
Yuning Zhang in actie tijdens het competitieduel Vitesse - PSV (29-10-2016).

Vitesse wil het contract van Yuning Zhang openbreken en verlengen. De Chinese spits heeft in Arnhem een aflopende verbintenis, waardoor Vitesse haast moet maken met contractverlenging.

Als Vitesse er niet in slaagt om voor januari een akkoord te bereiken met Zhang over een contractverlenging, dan kan de aanvaller een voorcontract tekenen bij een andere club en in de zomer transfervrij vertrekken. Vitesse is echter niet van plan om dat laten te gebeuren, bevestigde een woordvoerder van de Arnhemmers tegenover FOX Sports.

Volgens de woordvoerder is Vitesse in gesprek met Zhang over een meerjarige overeenkomst. De negentienjarige spits kwam in de zomer van 2015 over van het Chinese Hangzhou Greentown, maar heeft nog geen vaste basisplaats weten te veroveren bij Vitesse. Zhang kwam tot dusver tot zestien competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Vitesse, twee keer begon hij in basis. De Chinees wist vooralsnog drie keer te scoren. In Arnhem moet Zhang het dit seizoen met een reserverol achter Ricky van Wolfswinkel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner