14.12.2016 17:45

Kerk vervangt Haller in bekerduel te Zwolle

Maikel van der Werff (r.) weet Gyrano Kerk (l.) met alle moeite van de bal te houden. (26-08-2016)
Maikel van der Werff (r.) weet Gyrano Kerk (l.) met alle moeite van de bal te houden. (26-08-2016)

Gyrano Kerk krijgt in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle zijn eerste basisplaats in het huidige seizoen bij FC Utrecht. De spits staat naast Richairo Živković, aangezien Sébastien Haller geschorst is voor het treffen in Overijssel.

De Fransman kreeg in zijn vorige twee bekerduels voor FC Utrecht twee gele kaarten, waardoor hij automatisch geschorst is. Voor Kerk is het pas zijn zijn achtste optreden in de hoofdmacht van de Domstedelingen, wel maakte hij al wat vlieguren in de Jupiler League met Helmond Sport en Jong FC Utrecht. In het hart van de verdediging speelt Mark van der Maarel weer eens, waardoor Willem Janssen op het middenveld de plek van de langdurig geblesseerde Rico Strieder opvangt.

Bij PEC Zwolle keert Danny Holla terug op het middenveld, zijn basisplaats zorgt ervoor dat Mustafa Saymak de openingsfase van de wedstrijd vanaf de bank moet bekijken. Verder wijzigt Ron Jans zijn basisopstelling niet, wat betekent dat Nicolai Brock-Madsen voor de doelpunten moet zorgen in de achtste finale van de KNVB beker.

De wedstrijd is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner