14.12.2016 20:38

Cambuur hoopt op herhaling van stunt in 1996

Het is inmiddels meer dan twintig jaar geleden dat SC Cambuur één van meest memorable overwinningen in de clubgeschiedenis boekte. De Leeuwarders versloegen in januari 1996 in het bekertoernooi Ajax, dat vlak daarvoor de wereldbeker had gewonnen. Donderdagavond staan de clubs weer tegenover elkaar in de achtste finales van de KNVB beker.

De Leeuwarders hopen op een herhaling van de stunt van twintig jaar geleden. SC Cambuur won toen met 2-0 door doelpunten van cultheld René van Rijswijk en Milko Pieren. Het Ajax van trainer Louis van Gaal trad destijds aan met wereldsterren zoals Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer en Edwin van der Sar aan in het Cambuurstadion. Het was die avond ijskoud in Leeuwarden, omstandigheden waarmee Cambuur het beste omging.

"Cambuur wil geschiedenis schrijven", laat trainer Sipke Hulshoff tegenover de lokale media weten in aanloop naar het duel van donderdag. De kans dat de Friese club net als twintig jaar geleden stunt tegen Ajax, is klein. Ajax verkeert in goeden doen en een paar weken geleden was Jong Ajax in Leeuwarden nog met 1-3 te sterk voor SC Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner