15.12.2016 09:31

Laatbloeier Kobayashi wil Honda voorbij

Yuki Kobayashi is gefocust tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Excelsior (10-12-2016).
Yuki Kobayashi is gefocust tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Excelsior (10-12-2016).

Yuki Kobayashi hoopt zich bij sc Heerenveen dusdanig te ontwikkelen zodat hij Keisuke Honda kan voorbij streven. Honda speelde in het verleden voor VVV-Venlo en staat inmiddels onder contract bij AC Milan.

"Nog even en dan moet ik beter zijn dan Keisuke Honda", aldus de 24-jarige Japanner tegenover Voetbal International. Kobayashi heeft inmiddels ook drie interlands achter zijn naam staan, tegen Oman (4-0 winst) wist de middenvelder zelfs te scoren. "Dat ik scoor in het Japans elftal, dat is waar ik als kind van heb gedroomd, maar verrassend is het niet. Ik heb in de Japanse competitie heel goed gespeeld en die lijn heb ik in Heerenveen aardig doorgetrokken. Dit is pas het begin."

Kobayashi is inmiddels 24 jaar oud en voor de Eredivisie is dat een hoge leeftijd. "Ik ben een laatbloeier", vervolgt Kobayashi. "Niet alleen in de nationale ploeg, maar ook bij mijn vorige clubs. Maar het is nu wel mijn tijd, dat voel ik. Ik wil tot de Europese top behoren. Misschien lukt het niet, maar ik ga het wel proberen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner