17.12.2016 14:04

Ramselaar: "Kijk er met goed gevoel op terug"

Bart Ramselaar maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar PSV, maar is nu al één van de sterkhouders bij de Eindhovenaren. De middenvelder heeft een basisplaats en wil die, ook na de terugkeer van enkele concurrenten, niet meer afstaan.

PSV neemt het dit weekend op in een echte Eredivisie-kraker tegen Ajax. Trainer Phillip Cocu kan zondag weer beschikken over Jorrit Hendrix en Andrés Guardado, die allebei lang afwezig waren vanwege blessures. Dat de concurrentie op het middenveld van PSV toeneemt, maakt Ramselaar niet uit. "Ik zit goed in mijn vel en heb veel wedstrijden achter elkaar gespeeld. Ik denk dat ik de afgelopen tijd ook belangrijk ben geweest voor het team", vertelt hij aan De Telegraaf.

Ramselaar bewaart goede herinneringen aan duels in de Amsterdam ArenA. Vorig seizoen maakte hij, toen nog als speler van FC Utrecht, een uitstekende indruk tegen Ajax. "Dat was echt een mooie wedstrijd (2-2, red.), alleen was het jammer dat we op het einde toch nog de zege verspeelden door die onterechte penalty. Ondanks die afloop heb ik geen slechte herinneringen aan die wedstrijd. Het was een grote wedstrijd waarin ik mezelf in de kijker heb kunnen spelen. Daarom was het toch een hoogtepunt."

PSV heeft geen goede eerste seizoenshelft achter de rug. In de Eredivisie draait de ploeg van Cocu stroef en ook in Europa werd geen succes geboekt. Een overwinning op Ajax is daarom zeer welkom voor de Eindhovenaren. "Als team had er natuurlijk meer ingezeten in de eerste seizoenshelft, maar persoonlijk kijk ik er wel met een goed gevoel op terug", aldus Ramselaar. "Ik denk dat ik een goede indruk heb achtergelaten. Van tevoren had ik niet verwacht dat ik zou debuteren voor het Nederlands elftal en dat ik zoveel in de Champions League en ook de competitie zou spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner