17.12.2016 19:53

Andersen bij Twente, Ouwejan vervangt Haps

Thomas Ouwejan (l.) felicteert Nick Olij (r.), die bij zijn debuut voor AZ de nul houdt in het bekerduel met ASWH. (15-12-2016)
Thomas Ouwejan (l.) felicteert Nick Olij (r.), die bij zijn debuut voor AZ de nul houdt in het bekerduel met ASWH. (15-12-2016)

De trainers van FC Twente en AZ voeren zaterdag voornamelijk vanwege blessureleed wisselingen door in de basisopstelling. Bij FC Twente is er één wijziging, terwijl John van den Brom bij AZ vooral aan het schuiven is met zijn spelers.

Thuisclub FC Twente moet Stefan Thesker missen in het duel, hij kampt met een achillespeesblessure. Joachim Andersen is daardoor de enige nieuweling in de basisopstelling, de resterende tien namen versloegen vorige week Ajax in eigen huis en mogen na die goede prestatie uiteraard blijven staan.

Bij AZ was al bekend dat Rens van Eijden en Ron Vlaar niet fit zijn, daar kwam Ridgeciano Haps ook nog eens bij. Hierdoor gaat Stijn Wuytens weer eens in de defensie voetballen, terwijl Thomas Ouwejan de nieuwe linksback is. Op het middenveld komt op papier Robert Mühren achter de spitsen te voetballen, Wout Weghorst is de diepe spits.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner