18.12.2016 15:50

Riedewald in centrum Ajax, Guardado terug

Met Jaïro Riedewald in het hart van de verdediging gaat Ajax op zoek naar de aansluiting met koploper Feyenoord. Het wordt een lastig karwei, want de Amsterdammers spelen tegen PSV, dat Andrés Guardado weer terug heeft.

Riedewald is in het hart van de defensie de vervanger van Nick Viergever, die geschorst is na zijn rode kaart tegen FC Twente. Op links keert Daley Sinkgraven terug van een blessure. Op het middenveld verrast Peter Bosz niet, met Hakim Ziyech, Davy Klaassen en Lasse Schöne spelen de sterkste spelers, de rechtsbuiten tegen PSV is Anwar El Ghazi, Vaclav Černý zit op de bank.

Bij PSV keert zoals verwacht Guardado terug in de basisopstelling. De Mexicaan stond bijna anderhalve maand aan de kant met een hamstringblessure, maar is net voor de winterstop weer fit. Ook bij PSV is de linksbackpositie weer gevuld met de gebruikelijke naam, Jetro Willems keer terug in de basisopstelling. Oud-Ajacied Siem de Jong, die erg geliefd was bij de Amsterdamse fans, begint op de bank. Zijn broer Luuk de Jong staat wel gewoon in de spits.

De wedstrijd is vanaf 16.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner