18.12.2016 16:05

Van der Gaag wil punten, geen complimenten

Excelsior slaagde er zondagmiddag niet in om voor eigen publiek NEC te verslaan. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong, maar de bezoekers uit Nijmegen kwamen ook twee keer op gelijke hoogte. Trainer Mitchell van der Gaag is enerzijds tevreden met wat zijn spelers op Woudestein lieten zien, maar baalt anderzijds enorm van het 2-2 resultaat.

"Ik denk dat we heel goed begonnen. We hadden meteen veel druk op de verdediging van NEC en dat resulteerde in een prima goal", aldus de trainer, die vond dat daarna de 2-0 in de lucht hing. Excelsior slaagde er echter niet in om de score te verdubbelen en kreeg vlak voor rust de 1-1 om de oren. Na rust gebeurde hetzelfde: Excelsior kwam snel op voorsprong, NEC maakte laat weer gelijk.

"Het is een teleurstelling dat we maar één punt overhouden aan de wedstrijd. Het is leuk om de complimenten te krijgen omdat je meer verdient, maar we hebben er niks aan", treurt Van der Gaag voor de camera voor FOX Sports. Excelsior eindigt de eerste seizoenshelft met zestien punten uit zeventien duels. Daarmee staan de Rotterdammers net boven de gevarenzone.