20.12.2016 14:30

Van Halst: "Die kans is vooralsnog niet groot"

FC Twente heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug. De ploeg van trainer René Hake staat momenteel zevende. Directeur Jan van Halst verwacht niet dat er winterse aanwinsten aangetrokken gaan worden.

"Of er moeten spelers weggaan, dan ontstaat er misschien een andere situatie. Maar daar ziet het vooralsnog niet naar uit", aldus Van Halst in gesprek met TC/Tubantia. Door de financiële situatie van FC Twente is nog altijd niet veel mogelijk in Enschede. "Kijk, er kan zich altijd een buitenkansje aandienen, zoals dat cliché luidt, maar de kans dat dat gebeurt is niet groot."

Afgelopen week werd bekend dat het contract van trainer Hake met twee seizoenen is verlengd. De oefenmeester is sinds augustus 2015 eindverantwoordelijke in Enschede. "Wij willen verder bouwen en dat kan niet in een seizoen. Aan de voorkant ziet het er nu goed uit bij ons, maar wij beseffen ons maar al te goed dat er aan de achterkant nog heel veel moet gebeuren", is de uitleg van Van Halst.

"Denk aan het opzetten van de scouten, het verbeteren van de opleiding en het laten doorstromen van jeugdspelers. Wij willen dan ook een trainer die verder kijkt dan het eerste elftal. René kent de situatie, hij denkt mee met de club en weet wat onze mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en is altijd bereid daar rekening mee te houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner