20.12.2016 15:50

De Jong kijkt uit naar start bij De Graafschap

Henk de Jong gaat na de jaarwisseling aan de slag als hoofdtrainer bij De Graafschap. De oefenmeester uit Friesland was het afgelopen half jaar werkzaam op de commerciële afdeling van FC Groningen, maar hoefde niet lang na te denken over een vertrek.

"Toen De Graafschap me benaderde, heb ik niet gekeken naar geld, niet naar de selectie en niet naar de stand op de ranglijst. Ik heb mijn gevoel laten spreken en wist meteen dat ik trainer van De Graafschap wilde worden", vertelt De Jong in gesprek met De Gelderlander. De Doetinchemmers staan momenteel op een zestiende plaats in de Jupiler League en degradeerden vorig seizoen uit de Eredivisie.

De Jong stapte in februari van dit jaar op bij SC Cambuur, dat uiteindelijk ook degradeerde. "Dat had ik al eerder moeten doen. Ik was doodongelukkig na het gedwongen vertrek van mijn assistent Sandor van der Heide in november. Ik ben meteen na mijn vertrek op vakantie gegaan met mijn gezin. Ik was kapot", vervolgt De Jong zijn verhaal.

De trainer uit Drachten werkte in het verleden vooral als assistent-trainer en in het amateurvoetbal. De Jong vindt het trainerschap bij een betaald voetbal organisatie slopend. "Het is een zwaar beroep. Je merkt het ook aan trainers als Frank de Boer en Phillip Cocu. Je ziet het aan de kleur van hun gezicht, aan de wallen onder hun ogen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner