21.12.2016 14:47

Van Halst realistisch: "De club is er nog niet"

Directeur Jan van Halst spreekt de supporters van FC Twente toe voorafgaand aan het competitieduel met Excelsior. (06-08-2016)
Directeur Jan van Halst spreekt de supporters van FC Twente toe voorafgaand aan het competitieduel met Excelsior. (06-08-2016)

FC Twente heeft weliswaar de stap van categorie 1 naar categorie 2 gezet, maar FC Twente-directeur Jan van Halst blijft waakzaam. Volgens Van Halst is de club uit Enschede nog lang niet terug op het oude niveau.

Het is in ieder geval positief dat FC Twente terugkeert in categorie 2, want anders was de licentie van FC Twente opnieuw in gevaar gekomen. De Tukkers stonden sinds 2014 onder curatele en moesten binnen negen 'meetmomenten' terugkeren in categorie. Vorige maand was het negende 'meetmoment'. "Met de stap naar categorie 2 mag er dan een einde komen aan een lange periode van 'onder-curatele-stelling' die hoort bij categorie 1, maar de club is er nog lang niet", aldus Van Halst op de clubsite van de Tukkers. 

"We zullen echt gedisciplineerd en strak onze financiële kaders moeten blijven volgen. We kunnen ons ook onder geen beding permitteren om terug te vallen. Nu wacht ons de volgende cruciale stap in de gezondmaking: het verkrijgen van de gemeentelijke garantie ter grootte van maximaal 32 miljoen euro, zodat de noodzakelijke herfinanciering van FC Twente begin 2017 kan gaan plaatsvinden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner