22.12.2016 20:00

Roda JC hoopt op komst overbodige Vejinović

Roda JC hoopt na de winterstop te kunnen beschikken over Marko Vejinović. De Limburgse club hoopt de middenvelder van Feyenoord te huren. Vejinović komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij de Rotterdammers.

Roda JC sluit het kalenderjaar af met een zeventiende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou wist dit seizoen pas eenmaal te winnen en is dringend op zoek naar versterking om degradatie te ontlopen. "Vejinović is niet tevreden in Rotterdam en zo'n speler willen wij er graag bij hebben. We hebben nog warm contact met Feyenoord-directeur Martin van Geel", vertelt Roda-directeur Wim Collard in het L1 Radio-voorzittersdiner, dat op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden. Van Geel was in het verleden actief als technisch directeur bij de club uit Kerkrade.

Vejinović krijgt dit seizoen nauwelijks speeltijd van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. De 26-jarige middenvelder heeft de concurrentiestrijd met Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena verloren en kwam dit seizoen pas eenmaal in actie tijdens een competitieduel. Roda JC scoorde dit seizoen pas acht keer en zou ook belangstelling hebben voor Mike Havenaar van ADO Den Haag. " Maar zo kan ik nog wel tien namen noemen", aldus Collard.

De clubleiding van Roda is momenteel dringend op zoek naar versterkingen. "Maar we gaan niet meer zoveel spelers huren en kopen zoals vorig jaar, vertelt Collard. "We zoeken doelpuntenmakers, dat is ons grote manco. Ton Caanen en Sef Vergoossen gaan op zoek naar die aanvallende versterking." Roda JC hervat de competitie op 15 januari met een thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner