22.12.2016 20:37

Haller zag de juiste club nog niet voorbijkomen

Sébastien Haller viert de 1-0 tijdens het competitieduel FC Utrecht - PSV (06-08-2016).
Sébastien Haller viert de 1-0 tijdens het competitieduel FC Utrecht - PSV (06-08-2016).

Sébastien Haller staat al geruime tijd op radar van verschillende clubs, maar de spits van FC Utrecht vertrekt niet zomaar uit de Domstad. De Fransman sluit een transfer in de winterstop niet uit. Haller is echter kieskeurig en wacht geduldig op de juiste club.

"Mijn volgende stap moet een stap zijn waarbij ik mij goed voel", zegt Haller, die nog een contract tot de zomer van 2019 bij FC Utrecht heeft, in gesprek met ELF Voetbal. "Dat gevoel ontbrak tot nu toe bij de clubs die interesse toonden. Wanneer ik nu alsnog een transfer maak weet ik niet. Dat kan in januari zijn, maar ook na dit seizoen. In het voetbal kun je weinig voorspellen. Je hebt met veel factoren te maken."

"Dat mijn naam wordt genoemd geeft aan dat ik goed bezig ben. Het is niet zo dat ik mij al te groot voel voor de Eredivisie. Maar natuurlijk wil ik ook een keer de stap maken naar een van de vijf grootste competities in Europa", vervolgt Haller. "Ik weet wat ik wil. Dat is niet bij een mooie club veel geld verdienen en dan op de bank zitten. Daar pas ik voor. Ik wil spelen. Wat dat betreft ruil ik FC Utrecht niet in voor de eerste de beste club."

Utrecht-trainer Erik ten Hag liet eerder al weten Haller te willen behouden. De oefenmeester ziet het niet zitten om in de winter zijn spits te verliezen en een nieuwe speler in te moeten passen. Haller is dit seizoen weer goed op dreef in de Eredivisie. De spits was in zeventien competitiewedstrijden goed voor negen treffers. Vorig seizoen schoot de Fransman zeventien keer raak in 33 duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner