22.12.2016 22:15

Menzo blij met trainersfunctie Ajax Cape Town

Stanley Menzo is dit seizoen hoofdtrainer bij Ajax Cape Town. De oefenmeester was al werkzaam als hoofd jeugdopleidingen in Zuid Afrika, maar kreeg van de Ajax-directie de vraag voorgelegd of hij als eindverantwoordelijke bij het eerste elftal aan de slag wilde. Menzo zei niet direct ja.

"Voordat ik antwoord gaf, hield ik ruggespraak met mijn familie en met de directie van Ajax Amsterdam", laat Menzo weten op de officiële clubsite van Ajax. "Ik kreeg zowel thuis als vanuit Amsterdam alle support. Het antwoord werd dus 'ja'. Het bloed kruipt kennelijk toch waar het niet gaan kan. Ik had weliswaar nog geen afscheid genomen van het trainersvak, maar dit kwam wel onverwacht."

"Ik heb ook de afspraak met de directie als het mij toch niet bevalt bij het eerste team, dat ik met de zomerstop terug kan naar de functie van hoofd jeugdopleiding", vervolgt Menzo. "Over een eventuele opvolger word ik ook geïnformeerd, want ik moet intensief samenwerken met diegene. Vanzelf in die functie terugkeren is nu geen sprake. Vooralsnog vind ik het werken als hoofdtrainer hier heel leuk. Het is wel een enorme uitdaging."

Oud-doelman Menzo begon zijn trainerscarrière bij AFC in Amsterdam. Hij beleefde zijn debuut als coach in het betaalde voetbal bij het inmiddels ter ziele gegane AGOVV Apeldoorn. Daarna werkte hij nog als trainer bij FC Volendam, SC Cambuur, als assistent bij Vitesse en nog één seizoen als hoofdcoach bij het Belgische Lierse SK. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner