24.12.2016 15:02

Ajacied blikt terug op debacle in Doetinchem

2016 zit er bijna op: voor veel mensen reden om nog eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Ajacied Lasse Schöne blikt met pijn in het hart terug op 8 mei. Op die bewuste dag verspeelde Ajax in Doetinchem de titel aan PSV.

De Amsterdammers kwamen nog wel op voorsprong tegen De Graafschap, maar namen daarna wel erg veel gas terug. Spits Arkadiusz Milik, inmiddels spelend bij Napoli, werd na rust zelfs naar de kant gehaald. Zeven maanden zet Schöne zijn vraagtekens bij die wissel. "Milik speelde een draak van een wedstrijd, maar hij is toch je spits. Als die bal een keer goed voor zijn linker rolt, kan hij 'm er zomaar in rossen", aldus de Deense middenvelder in Het Parool.

Schöne kreeg geen speeltijd in het rampzalige slotduel van de Amsterdammers. "Ik werd steeds zenuwachtiger op de bank. Ik zat naast Viktor Fischer en zei: 'Verdomme, er moet nu wel iets gebeuren.' Het was zo steriel. Niemand wil een cruciale fout maken, dat begrijp ik wel, maar je moet wel blijven voetballen. Na die 1-1 heb ik geen moment meer het gevoel gehad dat we nog gingen winnen."

De verslagenheid in de kleedkamer was ongekend groot, herinnert Schöne zich. "Iedereen negeerde iedereen. Je kijkt elkaar amper aan. Je bent een team, maar op zo'n moment is iedereen op zichzelf. Je kunt wel met de vinger wijzen, maar daar wordt niemand beter van. Troosten kan ook niet. Wat moet je zeggen? Het komt wel goed? Nee, want het komt niet goed", besluit de Deen zijn terugblik.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner