25.12.2016 10:18

FC Utrecht wil langer door met trainer Ten Hag

Als het aan de clubleiding van FC Utrecht ligt, blijft Erik ten Hag langer aan de huidige nummer zes van de Eredivisie verbonden. Eigenaar Frans van Seumeren hoopt de 46-jarige oefenmeester en technisch manager voor de club te behouden.

Ten Hag is sinds de zomer van 2015 werkzaam als hoofdtrainer van FC Utrecht en doet het heel verdienstelijk. "We hebben de intentie om zijn contract te gaan verlengen, maar zijn uiteraard wel afhankelijk van zijn standpunt hierin", aldus Van Seumeren in supportersmagazine Forza. "Mocht het nu zo zijn dat Erik zelf graag een andere kant op wil gaan, dan zullen we zijn posities anders gaan invullen."

"We gaan binnenkort met elkaar in gesprek over zijn toekomst. We hebben in ieder geval met Jordy Zuidam een capabele man in huis die de technische functie kan invullen, mocht de nood aan de man zijn, maar daar ga ik niet vanuit", vervolgt de vermogende ondernemer, die ook liet weten middenvelder Rico Strieder te willen behouden. "De bedoeling is wel om de optie in het contract van Rico in ieder geval te gaan lichten. Deze jongen is in mijn ogen de motor van dit team."

Strieder komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder scheurde onlangs een kruisband af en staat een lange revalidatie te wachten. De Duitser is in het bezit van een aflopend contract bij de Domstedelingen. Strieder speelde al 48 competitiewedstrijden in het shirt van FC Utrecht en kwam daarin drie maal tot scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner