25.12.2016 10:40

Middenvelder ziet Willem II als een springplank

Thom Haye in het shirt van zijn nieuwe werkgever Willem II. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Tilburg. (17-09-2016)
Thom Haye in het shirt van zijn nieuwe werkgever Willem II. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Tilburg. (17-09-2016)

Thom Haye koos afgelopen zomer voor een overstap van AZ naar Willem II. De middenvelder kon zijn aflopende contract in Alkmaar verlengen, maar zag dat niet zitten. Haye hoopt via Willem II een mooie transfer te kunnen maken.

De 21-jarige middenvelder tekende in juni een contract voor twee seizoenen in Tilburg. "Ik zie Willem II als een springplank, maar te ver vooruit denk ik niet. Eerst zal ik zelf moeten presteren en dan merk ik in volgende transferperiodes wel hoe ik in de markt lig. Dat is realistischer dan een hele route uitstippelen. Na al die jaren AZ weet ik nu dat het vaak anders loopt", vertelt Haye in gesprek met ProProf Magazine.

De geboren Amsterdammer is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ en maakte ook zijn profdebuut in dienst van de Alkmaarders. Toch besloot Haye de club afgelopen zomer te verlaten voor Willem II. "Ik besloot dat het beter was om te vertrekken. AZ wilde nog verlengen, maar echte toezeggingen over mijn positie konden niet worden gedaan. Ik had er geen behoefte aan te blijven zonder een duidelijk perspectief."

Haye speelde dit seizoen vijftien wedstrijden in het shirt van Willem II. De middenvelder kwam eenmaal tot scoren: in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-1) zette hij de Tilburgers op een 1-0 voorsprong. Afgelopen seizoen speelde hij nog 25 competitiewedstrijden in dienst van AZ. Haye liet eerder al weten van mening te zijn dat hij niet alles uit zijn periode in Alkmaar heeft gehaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner