25.12.2016 11:01

Ramselaar: "Mooi als mensen van je genieten"

Bart Ramselaar houdt het spel nauwlettend in de gaten tijdens het duel van PSV met ADO Den Haag. (26-11-2016)
Bart Ramselaar houdt het spel nauwlettend in de gaten tijdens het duel van PSV met ADO Den Haag. (26-11-2016)

Bart Ramselaar krijgt als speler van een Nederlandse topclub ineens veel aandacht. De middenvelder van PSV vindt het belangrijk om een correct interview te geven en met fans op de foto te gaan, maar probeert alle media-aandacht ook langs zich heen te laten glijden.

"In het begin was ik heel blij dat ik herkend werd of als ik in de krant stond of op internet. Natuurlijk wordt dat minder als het ineens heel vaak gebeurt", vertelt Ramselaar in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Mijn opa en oma houden alles bij en hebben een plakboek voor alle artikelen. Dat is vooral leuk voor na mijn carrière, denk ik nu."

"Het blijft iets ontzettend moois dat mensen van je genieten als sporter. Op een gegeven moment filter je wel de stukken die er over je geschreven worden. Het is beter om niet alles bij te houden", vervolgt de twintigjarige middenvelder van PSV. "Je ontdekt als voetballer op jonge leeftijd ook al dat er soms klinkklare onzin over je geschreven wordt. Daar haalde ik mijn schouders altijd maar over op."

Ramselaar probeert zichzelf in bescherming te nemen door niet alles meer te lezen. "Ik was in het begin wel enthousiast over sociale media en ook Twitter, maar de reacties zijn niet altijd even realistisch. Met negatieve reacties kan ik wel omgaan. Die kun je namelijk ook omkeren. Als mensen negatief zijn over je, verwachten ze kennelijk veel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner