25.12.2016 11:37

Clement stellig: "Bescheidenheid geen zwakte"

Ajax-aanvaller Pelle Clement (r.) zoekt naar een mogelijkheid om voorbij Delvechio Blackson (l.) van SC Cambuur te komen. (15-12-2016)
Ajax-aanvaller Pelle Clement (r.) zoekt naar een mogelijkheid om voorbij Delvechio Blackson (l.) van SC Cambuur te komen. (15-12-2016)

Pelle Clement maakte op 20 november zijn Eredivisie-debuut voor Ajax. De twintigjarige aanvaller krijgt regelmatig te horen dat hij zichzelf te bescheiden opstelt. De technische staf van de Amsterdammers vindt Clement zelfs iets te collegiaal.

De middenvelder vindt niet dat hij door zijn bescheidenheid ongeschikt is voor de absolute top. "Je kunt mijn bescheidenheid geen zwakte noemen", stelt Clement in gesprek met Ajax Life. "De trainers maken me ook wel duidelijk dat ik bij een 3-0 winst een goal en een assist achter mijn naam moet hebben staan. Ik bekijk veel beelden met John Heitinga (assistent-trainer bij Jong Ajax, red.). Als ik dan niet schiet, geeft hij een tik op mijn achterhoofd en vraagt waarom ik niet voor eigen succes ging."

"Uit tegen SC Cambuur kregen we een strafschop. Justin Kluivert vroeg of hij hem mocht nemen om zo zijn eerste doelpunt voor Jong Ajax te maken", herinnert de geboren Amsterdammer zich. "Dat gun ik hem dan op dat moment. Dan denk ik niet aan mijn eigen statistieken." Clement maakte eind november voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal van Ajax. In de thuiswedstrijd tegen NEC (5-0) kwam hij als invaller in het veld. Verder speelde de aanvaller zeventien duels in de Jupiler League dit seizoen. Daarin was Clement viermaal trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner