25.12.2016 12:29

Başaçıkoğlu wil alleen nog opvallen door spel

Bilal Başaçıkoğlu krijgt speeltijd bij Feyenoord. De buitenspeler heeft nog niet weten te overtuigen in het shirt van de Rotterdammers. (30-10-2016)
Bilal Başaçıkoğlu krijgt speeltijd bij Feyenoord. De buitenspeler heeft nog niet weten te overtuigen in het shirt van de Rotterdammers. (30-10-2016)

Bilal Başaçıkoğlu gooit in 2017 het roer om bij Feyenoord. De vleugelaanvaller gaat verder met een nieuw management en heeft ook zijn vakantie naar Curaçao afgezegd. De Feyenoorder wil gaan vlammen in de tweede seizoenshelft.

"Soms moet je in je leven een nieuw begin maken. Daarom heb ik andere mensen om mij heen verzameld met bijvoorbeeld Yalcin Zöhre als nieuwe zaakwaarnemer. Hij heeft een scherpe visie en daar zag ik wel wat in. Er gaan dingen goed hoor, ik val vaak in, krijg volop speeltijd. Maar er moeten ook dingen beter, daar werken we aan. Samen", laat Başaçıkoğlu weten aan het Algemeen Dagblad.

Om geheel fit te beginnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, ziet de aanvaller af van een vakantie. "Tijdens het trainingskamp begin januari moet iedereen zich weer bewijzen. Ik had al een reis geboekt naar Curaçao. Dan zou ik 30 december terugkeren in Rotterdam. Maar vaak voel je dan de vermoeidheid nog, terwijl je in Curaçao natuurlijk ook niet om tien uur in bed ligt. Dat wilde ik voorkomen, ik pak nu twee weken volledig mijn rust, proef alleen iets van de kerstsfeer in Londen. Maar de focus ligt nu al bij de tweede helft van het seizoen."

Başaçıkoğlu viel de afgelopen maanden vooral op door zijn steeds wisselende haardracht. Ook daar heeft de buitenspeler nu afscheid van genomen. Voortaan wil de Feyenoorder opvallen door goed te voetballen en niet door de kleur verf in zijn haar. "Het is leuk dat je met een mooi kapsel de kleedkamer binnenstapt, maar dat maakt je geen goede voetballer. Alle beetjes helpen. Ik wil alleen nog maar opvallen door mijn spel, niet door een aparte haardracht", aldus de 21-jarige aanvaller.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner