27.12.2016 13:43

Stuivenberg: "Bestuur steekt wel de nek uit"

Albert Stuivenberg poseert na zijn eerste persconferentie als trainer van KRC Genk. De Nederlandse oefenmeester tekent voor onbepaalde tijd. (27-12-2016)
Albert Stuivenberg poseert na zijn eerste persconferentie als trainer van KRC Genk. De Nederlandse oefenmeester tekent voor onbepaalde tijd. (27-12-2016)

Albert Stuivenberg is trots op zijn aanstelling als trainer van KRC Genk. De oefenmeester staat bij de Belgische club voor het eerst op eigen benen en beseft dat zijn benoeming daardoor voor veel mensen als een verrassing komt.

"In de eerste plaats mag het duidelijk zijn dat ik heel trots en dankbaar ben met de kans die ik krijg om hoofdtrainer te worden", vertelde Stuivenberg op zijn eerste persconferentie bij Genk. De 46-jarige oefenmeester tekende voor onbepaalde duur en staat te popelen om te beginnen. "Dit is een hele mooie, traditionele club. Het mag duidelijk zijn dat ik geen invloed heb op het verleden. Ik heb er enorm veel zin in. Ik kan me wel voorstellen dat de eerste gedachte is dat het bestuur de nek uitsteekt met mijn aanstelling."

Stuivenberg werkte jarenlang als jeugdtrainer bij Feyenoord en was de afgelopen twee seizoenen assistent-trainer van Louis van Gaal bij Manchester United. Hij vindt zichzelf goed passen bij Genk. "Als je denkt naar de cultuur van de club, hoe je je wil identificeren, de manier waarop je wil spelen, dan is het niet zo raar dat je bij mij uitkomt. Vanaf het begin spraken we dezelfde voetbaltaal, en dat is niet altijd zo. Ik heb verteld over mezelf, mijn ontwikkeling in de afgelopen 25 jaar en hoe ik aankijk tegen een club als Racing Genk."

De Nederlander heeft de doelstelling uitgesproken om 'goed' en aantrekkelijk voetbal te gaan spelen. "Wat mij zo aantrekt is dat men bewust kiest voor een strategie met heel jonge, talentvolle spelers. Liefst zo veel mogelijk uit de eigen club, aangevuld met externe talenten. Daar ligt mijn expertise. Het behalen van resultaten is niet genoeg, het gaat om de manier waarop. De aantrekkelijkheid van het spel is belangrijk. Ik kom uit de Nederlandse school en heb dat meegekregen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner