27.12.2016 17:02

Rutjes vindt reserverol bij Roda JC erg jammer

Nathan Rutjes zit opnieuw op de bank bij een wedstrijd van Roda JC. De routinier is onder trainer Yannis Anastasiou niet verzekerd van een basisplaats. (16-10-2016)
Nathan Rutjes zit opnieuw op de bank bij een wedstrijd van Roda JC. De routinier is onder trainer Yannis Anastasiou niet verzekerd van een basisplaats. (16-10-2016)

Nathan Rutjes groeide dit kalenderjaar uit tot één van de populairste spelers van de Eredivisie, maar houdt momenteel vooral de bank warm bij Roda JC. De 33-jarige middenvelder speelde dit seizoen pas vijf competitiewedstrijden.

De geboren Rotterdammers krijgt de laatste tijd nauwelijks nog speeltijd bij de nummer zeventien van de Eredivisie. "Ik baal er natuurlijk van dat ik op de bank moet zitten. Aan het begin van dit seizoen begon ik vijf keer als basisspeler", vertelt Rutjes in gesprek met regionale omroep L1. "Dat ging uitstekend, vond ook de trainer. Maar daarna werd het elftal omgegooid, belandde ik op de bank en werd er niet meer verloren."

Rutjes heeft wel begrip voor de beslissing van trainer Yannis Anastasiou en is dan ook niet van plan om er met de pet naar te gaan gooien. "Kijk, ik zal nooit met tegenzin naar de training komen. Ik toon net zoveel wilskracht als altijd." De routinier kwam dit jaar vooral in het nieuws door zijn maatschappelijke betrokkenheid en goudeerlijke interviews, maar over zijn voetbalkwaliteiten werd nauwelijks gesproken.

Ook daar maakt Rutjes zich niet druk om. "Ik weet dat ik als speler geen uitblinker ben. De meeste voetballers worden na verloop van tijd toch vergeten. Dat ik met mijn bekendheid als profvoetballer iets extra's kan doen, vind ik alleen maar mooi. Dat geeft mij heel veel energie." Rutjes speelt sinds de zomer van 2014 in het shirt van Roda JC en heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. Daarvoor speelde de middenvelder in dienst van MVV Maastricht en Sparta Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner