27.12.2016 19:14

Ten Hag: "Brama is een aanwinst voor Utrecht"

Wout Brama houdt het shirt van zijn nieuwe club FC Utrecht vast tijdens zijn presentatie. (27-12-2016)
Wout Brama houdt het shirt van zijn nieuwe club FC Utrecht vast tijdens zijn presentatie. (27-12-2016)

Erik ten Hag is als trainer van FC Utrecht blij dat hij met Wout Brama een vervanger heeft voor de zwaar geblesseerde Rico Strieder. De middenvelder komt dankzij een clausule transfervrij over van PEC Zwolle en ondertekent een contract tot medio 2018.

"Wout Brama is een aanwinst voor FC Utrecht. Hij is strategisch zeer sterk en kent de wetten van het topvoetbal. Hij speelde in de Champions League en voor het Nederlands elftal en won prijzen: hij is een winnaar die bij FC Utrecht deze ervaring aan onze groep moet overbrengen", vertelt Ten Hag op de officiële website van de Domstedelingen. Sinds 2014 speelde Brama voor PEC Zwolle.

Ondanks dat het contract van Brama nog een half jaar doorliep, was hij transfervrij over te nemen voor FC Utrecht. Dat komt vanwege een clausule in de verbintenis van de speler. "Soms moet je om iets te krijgen, met de eerdere voorwaarden van destijds in het achterhoofd, ook wat teruggeven", doelt technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover De Telegraaf op de beginperiode van Brama.

Brama kwam in de zomer van 2014 met een veredeld amateurcontract binnen bij Zwolle nadat hij besloot te vertrekken bij FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner