28.12.2016 14:16

De Boer verwacht veel van traditionele top

Ronald de Boer verwacht dat het spannend gaat worden in de Eredivisie tijdens de tweede seizoenshelft. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona verwacht dat de traditionele top drie gaat strijden om het kampioenschap.

Feyenoord heeft op dit moment een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax en een voorsprong van acht punten op nummer drie PSV. "Ik verwacht dat Feyenoord, Ajax en PSV heel dicht bij elkaar gaan komen", vertelt De Boer aan De Telegraaf. "Afgelopen seizoen hebben we tot het einde een race om de prijzen van twee paarden gezien, maar ik verwacht zo'n zelfde afloop nu met drie paarden."

De Rotterdammers hebben momenteel de beste papieren, maar De Boer weet niet of het Feyenoord gaat lukken om voor het eerst sinds 1999 kampioen van Nederland te worden. "Of het Feyenoord gaat lukken om de titel te pakken, durf ik nog niet te zeggen", aldus de Boer.

PSV hervat op 14 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Feyenoord gaat 15 januari op bezoek bij Roda JC Kerkrade, terwijl Ajax op dezelfde dag in Zwolle speelt tegen PEC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner