29.12.2016 11:18

Van Amersfoort: "Schept een speciale band"

Sc Heerenveen-middenvelder Pelle van Amersfoort verliest een kopduel van Ajax-verdediger Nick Viergever. Hakim Ziyech kijkt op de voorgrond toe. (27-11-2016)
Sc Heerenveen-middenvelder Pelle van Amersfoort verliest een kopduel van Ajax-verdediger Nick Viergever. Hakim Ziyech kijkt op de voorgrond toe. (27-11-2016)

Pelle van Amersfoort en Joost van Aken zullen voor altijd vrienden blijven. De moeder van de aanvallende middenvelder van sc Heerenveen overleed op jonge leeftijd en Van Amersfoort vond veel steun bij ploeggenoot Van Aken.

In de zomer van 2012 vertrok Van Amersfoort van ADO'20 naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen, maar al snel kreeg hij een heftige gebeurtenis te verwerken. "Ik herinner het me als de dag van gisteren. Opeens stonden mijn vader en mijn broer in Heerenveen. Ik wist direct hoe laat het was en ben meegegaan naar huis. Binnen een week was mijn moeder overleden. Er kwamen veel mensen op de begrafenis. De condoleance duurde wel twee uur, dat was zo indrukwekkend. Ook Joost van Aken en spelersbegeleider Pieter Busscher waren er", aldus de twintigjarige Van Amersfoort.

"Het raakte me diep dat zoveel anderen mensen zo verdrietig waren en met ons meeleefden", vervolgt de middenvelder tegenover FeanFan. "Van de club kreeg ik alle tijd en ruimte, maar na anderhalve week wilde ik de draad weer oppakken. Dat deden mijn vader, broer en zus ook. Ik wilde weer mijn eigen ding doen, dat bood afleiding. Ik ben geweldig opgevangen door de familie Kramer (gastgezin, red.) en Joost van Aken. Hij heeft me er echt doorheen gesleept. Dat schept een speciale band. Hij is geen collega, maar een goede vriend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner