30.12.2016 16:31

Schaars: "Natuurlijk had ik een meerwaarde"

Stijn Schaars heeft niet de illusie dat het nu minder gaat met PSV vanwege zijn vertrek. De middenvelder was in Eindhoven veroordeeld tot de bank. Daarop besloot hij afgelopen voor een transfer naar sc Heerenveen te kiezen.

In Friesland draait Schaars op volle toeren. "Het is echt niet zo dat PSV minder goed draait omdat Stijn Schaars is vertrokken", vertelt de ervaren middenvelder aan ELF Voetbal. "Natuurlijk had ik een meerwaarde de laatste jaren. Binnen én buiten het veld. Maar met de concurrentie van Andrés Guardado, Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Bart Ramselaar, Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko had ik dit jaar misschien wel helemaal niet gespeeld."

"Het is logisch dat het na twee kampioenschappen wat minder gaat. De hiërarchie verandert. Het jaar nadat Memphis Depay en Georginio Wijnaldum vertrokken zag je dat ook. Het gedrag van de spelers veranderde, omdat ze dachten dat ze een andere rol konden krijgen. Zomaar. Dat kan niet, hiërarchie ontstaat namelijk altijd op het veld. Dus op zo’n moment greep ik in en vertelde ze de waarheid. Dat horen ervaren jongens in de ploeg te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner