30.12.2016 19:44

Brands: "Leren van de Mexicaanse mentalteit"

Het feit dat PSV met Andrés Guardado en Héctor Moreno twee Mexicanen in de selectie heeft, laat directeur Marcel Brands inzien dat de voetbalbeleving van Noord-Amerikanen compleet anders is dan die van Nederlanders.

"Elke nationaliteit heeft ook een andere mentaliteit", stelt Brands in gesprek met De PSV Supporter. "In Nederland heb je een ander welvaartsniveau dan ver over onze grens. De Zuid-Amerikanen bijvoorbeeld hebben veel meer overlevingsdrang. In mijn AZ-periode kocht ik Sergio Romero. Op dertienjarige leeftijd moest hij zes uur reizen per dag om een profkeeper te worden in Argentinië. Hierdoor kreeg hij karakter en doorzettingsvermogen."

"Dat zie je ook bij Héctor Moreno. Een mooi voorbeeld is de kleedkamer bij De Graafschap vorig seizoen na de 3-6 overwinning. Na een wedstrijd ga ik altijd even de kleedkamer in om te evalueren en zo ook in Doetinchem. Luuk de Jong en Adam Maher kwamen foeterend binnen, balend van de tegengoals. Moreno en Guardado reageerden heel anders: 'Ok boys, three points!'" Dit is een andere manier van denken, die wij niet gewend zijn. Zij zijn gefocust op het resultaat als hoofdzaak en niet hoe je speelt. Dat is iets waar wij van kunnen leren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner