30.12.2016 21:59

Schilder: "Goed genoeg om te promoveren"

Robbert Schilder (l.) springt mee met Richelor Sprangers (r.) tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - NAC Breda. (25-11-2016)
Robbert Schilder (l.) springt mee met Richelor Sprangers (r.) tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - NAC Breda. (25-11-2016)

Robbert Schilder denkt dat SC Cambuur volgend seizoen weer in de Eredivisie kan spelen. De ervaren middenvelder annex verdediger sloot deze zomer aan bij de selectie van de Friese formatie, hij heeft vertrouwen in een eventuele promotie.

"Aan het einde van dit seizoen, als de prijzen worden verdeeld, moeten we er bij zitten en dan moeten we goed zijn. Ik denk dat wij goed genoeg zijn om te promoveren", stelt de dertigjarige voetballer voor de camera van Cambuur TV. Mocht de club uit Leeuwarden promoveren, dan is Schilder erbij om op het hoogste voetbalniveau uit te komen.

"Ik heb zelf voor een jaar getekend, maar als we promoveren wordt mijn contract automatisch met een jaar verlengd", legt hij uit. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, voel me goed en heb er plezier in. Of Cambuur promoveert, weet ik niet. Maar ik heb er wel veel vertrouwen in." De ploeg staat halverwege het seizoen in de Jupiler League op de negende plaats, Schilder speelde dit seizoen tien duels voor SC Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner