02.01.2017 11:49

Emery ziet progressie bij tegenvallend PSG

Unai Emery weet als hoofdtrainer van Paris Saint-Germain nog niet volledig te overtuigen. De voormalig succescoach van Sevilla moet zich aanpassen aan de Franse competitie. De regerend landskampioen is in achtervolging op koploper OGC Nice.

"Vorig seizoen was PSG beter dan de concurrentie, nu is het meer gelijkwaardig. We zijn niet meer zo superieur, dat kost tijd. Maar ik ben optimistisch en de club is dat ook. Je gaat een vertrouwensrelatie aan waarbij je de verplichting hebt om het allemaal te verbeteren. Toen ik voor PSG koos, wist ik dat er problemen zouden ontstaan. Taal, cultuur, hogere eisen en een nieuwe spelersgroep", aldus Emery tegenover Marca.

Met Sevilla won de trainer driemaal op rij de Europa League. "Elke club is anders, elke coach is anders. Ik bied ze mijn ervaringen als trainer aan. Veel dingen die ik als trainer heb geleerd, zal ik hier toepassen. Ik moet genoegen nemen met de taal, de cultuur en de manier waarop het voetbal in dit land beleefd wordt. We zien dat er progressie gemaakt wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner