02.01.2017 22:00

Petrović moet hopen op winters vertrek Kanon

Wilfried Kanon baalt van de thuisnederlaag van ADO Den Haag tegen FC Utrecht (04-12-2016)
Wilfried Kanon baalt van de thuisnederlaag van ADO Den Haag tegen FC Utrecht (04-12-2016)

Željko Petrović wil heel graag winterse versterkingen aan zijn selectie toevoegen, maar er is momenteel nauwelijks budget bij ADO Den Haag. Een mogelijk vertrek van verdediger Wilfried Kanon biedt mogelijk uitkomst voor de huidige nummer veertien van de Eredivisie.

Kanon staat volgens France Football de belangstelling van Angers, dat uitkomt op het hoogste niveau in Frankrijk. Er zouden zelfs al gesprekken hebben plaatsgevonden over een transfer. "Zijn contact loopt af en de kans bestaat altijd dat hij verkocht wordt", laat Petrović weten in gesprek met Omroep West. Eerder werd al bekend dat het contract van Kanon niet verlengd gaat worden. Het niet-EU-speler salaris is voor ADO niet meer op te brengen.

"Kanon is een grootverdiener. Dat weet iedereen. Dat is niet negatief bedoeld. Die jongen kan er niets aan doen", vertelt Petrović. De oefenmeester weet nog niet of een verkoop van Kanon budget oplevert voor versterkingen. "Dat moet je aan Mattijs (Manders, directeur van ADO Den Haag, red.) vragen. We blijven hopen." ADO moet het deze maand sowieso al zonder de 23-jarige verdediger doen: Kanon neemt met Ivoorkust deel aan het toernooi om de Afrika Cup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner