03.01.2017 10:16

Van Halst vergelijkt Hake met Koeman

René Hake kijkt vanaf de zijlijn rustig toe hoe zijn FC Twente het doet tegen sc Heerenveen. (10-09-2016)
René Hake kijkt vanaf de zijlijn rustig toe hoe zijn FC Twente het doet tegen sc Heerenveen. (10-09-2016)

Jan van Halst, technisch directeur van FC Twente, ziet veel van Ronald Koeman terug in René Hake. Laatstgenoemde is weliswaar nog niet op hetzelfde niveau, maar Van Halst ziet dat Hake belangrijke stappen zet.

In december ging Hake een aantal dagen op bezoek bij Everton, waar hij Koeman en zijn technische staf bezocht. "Een goede zaak, normaal doen trainers dat alleen als ze ontslagen zijn", aldus Van Halst tegenover De Telegraaf. "Een trainer moet tegenwoordig echt een manager zijn. Spelers zijn geen spelers meer, maar allemaal bv'tjes met hun eigen belangen. Koeman is bijvoorbeeld ook een manager geworden. Dat zag ik vorig jaar al, toen hij hier was met Southampton. Handjes op de rug tijdens een training, analyseren. Pas bij het afsluitende partijspel ging hij gas geven. Heel anders dan hoe hij was als trainer van Ajax. Dat zie ik ook steeds meer bij René."

Het was de afgelopen zomer onrustig in Enschede, maar Hake liet zich niet afleiden. "In de zomer was het heel hectisch, maar René is relatief rustig gebleven", vervolgt de technisch directeur. "Dat vind ik wel een kwaliteit. Daar straalde volwassenheid vanaf." 

Hake tekende onlangs een nieuw contract bij FC Twente, waardoor hij nog tot medio 2019 vastligt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner