03.01.2017 19:46

Sinkgraven wil zich meer doen gelden bij Ajax

Daley Sinkgraven zet aan voor een sprint in het duel met NEC. De aanvallende middenvelder speelt dit seizoen als linksback bij Ajax. (20-11-2016)
Daley Sinkgraven zet aan voor een sprint in het duel met NEC. De aanvallende middenvelder speelt dit seizoen als linksback bij Ajax. (20-11-2016)

Daley Sinkgraven is bezig aan zijn derde seizoen als speler van Ajax. De 21-jarige vleugelverdediger heeft zich dit jaar voorgenomen om meer van zich te laten horen in de selectie van de Amsterdammers. Sinkgraven vindt zichzelf nog wel eens te stil.

"Ik ben een redelijk introverte jongen, zo ben ik altijd al geweest. Toch zou ik me graag iets meer willen gaan uiten. In de groep ben ik nooit degene met de grootste mond. Misschien moet ik iets meer van me laten horen", laat Sinkgraven op de officiële website van Ajax. De huidige linksback heeft dan ook een duidelijk voornemen voor het nieuwe jaar: "Af en toe een grote mond opzetten misschien, ha ha!"

Sinkgraven blikt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. "2016 had voor mij veel ups en downs. Ik startte wat minder, maar vond op een bepaald moment weer de juiste modus. Ik weet niet waar dat precies door kwam", vertelt de tot linksback omgeturnde middenvelder. Sinkgraven was zelf ook verbaasd over zijn nieuwe positie onder trainer Peter Bosz. "Niet iedereen had verwacht dat ik het daar goed ging doen. Het is nog niet optimaal, maar het gaat steeds beter. Ik denk dat veel mensen daardoor verrast waren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner