03.01.2017 20:22

Voetbalnomade Krul weigerde Afrikaanse club

André Krul versleet de afgelopen jaren al heel wat clubs in binnen- en buitenland. De 29-jarige doelman is momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar had ook voor een club uit Swaziland kunnen kiezen.

Krul kreeg een aanbod van Manzini Wanderers, de nummer vier van het Afrikaanse land, maar daar heeft de doelman voor bedankt. De sluitpost zag al heel wat van de wereld en hoopt binnenkort op een nieuws buitenlands avontuur. "Maar Swaziland? Dat paste niet helemaal in mijn carrièreplanning. Ik moest dezelfde dag nog beslissen", zegt Krul tegen Voetbal International. "Ik heb vrij snel nee gezegd. Het is niet het niveau wat ik op dit moment ambieer. Bovendien was het financieel niet heel erg aantrekkelijk. Nee, dan kijk ik liever nog even verder."

De sluitpost speelde in het verleden in Colombia, Malta, Puerto Rico, België en meest recentelijk in Japan. Krul heeft wel een voorkeur als het gaat om een nieuw avontuur. "Als klein jongetje droomde ik al van Zuid-Europa. Die droom is er nog steeds. Maar ook Noord-Amerika lijkt me wel wat. Daar liepen al contacten in de tijd dat ik nog in Japan speelde. Na Zuid-Amerika en Azië wil ik wel een nieuw continent ontdekken, wat overigens niet inhoudt dat ik niet opensta voor een Nederlandse club", aldus Krul, die in Nederland voor FC Utrecht, SC Telstar, Sparta Rotterdam, AGOVV Apeldoorn, FC Groningen en SC Cambuur speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner