03.01.2017 21:07

NEC-aanwinst was ongelukkig in Liechtenstein

Ali Messaoud (r.) vecht namens FC Vaduz een duel uit met Marko Basic van Grasshoppers. (21-11-2015)
Ali Messaoud (r.) vecht namens FC Vaduz een duel uit met Marko Basic van Grasshoppers. (21-11-2015)

NEC Nijmegen presenteerde al op de tweede dag van het nieuwe jaar twee nieuwe versterkingen. De Gelderse club heeft de komende tijd de beschikking over Jordan Larsson en Ali Messaoud. Laatstgenoemde wordt gehuurd van FC Vaduz uit Liechtenstein.

"Ik wist al een tijdje van de interesse van NEC in mij", vertelt Messaoud, oud-speler van AZ Alkmaar en Willem II, in gesprek met ForzaNEC. "De laatste dagen ging het snel. Er waren meerdere clubs in Nederland die mij wilden vastleggen. Maar uiteindelijk gaven de gesprekken met de trainer en andere mensen van de club de doorslag om voor NEC te kiezen."

Messaoud wil zich in de tweede seizoenshelft weer bewijzen in de Eredivisie. De 25-jarige middenvelder voelde zich niet meer gelukkig bij FC Vaduz. "Er was daar veel oneerlijkheid, maar daar wil ik liever niks meer over kwijt", laat de geboren Amsterdammer weten. "De trainer koos voor andere spelers en dat mag hij. Ik ben nu wel extra gemotiveerd om me hier in Nederland weer te laten zien en belangrijk te zijn voor NEC."

FC Vaduz komt uit in de Zwitserse competitie, omdat die van Liechtenstein zelf niet sterk genoeg is. De afgelopen twee seizoenen kwam Messaoud tot 26 wedstrijden in de Super League, waarin de middenvelder tweemaal trefzeker was. Het huidige contract van de rechtsbenige speler loopt nog door tot de zomer van 2018.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner