04.01.2017 10:50

Van Halst: "Assaidi zich coulant opgesteld"

Directeur Jan van Halst spreekt de supporters van FC Twente toe voorafgaand aan het competitieduel met Excelsior. (06-08-2016)
Directeur Jan van Halst spreekt de supporters van FC Twente toe voorafgaand aan het competitieduel met Excelsior. (06-08-2016)

Mede dankzij een coulante opstelling van Oussama Assaidi is het FC Twente gelukt de speler te contracteren. Dat laat technisch directeur Jan van Halst weten. Assaidi zat zonder club en kon daardoor transfervrij vastgelegd worden.

"Wij konden Assaidi alleen halen omdat hij transfervrij was. Daarnaast heeft hij zich in de onderhandelingen coulant opgesteld. De eerste prioriteit van Oussama is dat hij weer aan het voetballen kan komen. We hebben bij FC Twente strakke financiële kaders afgesproken en Assaidi zijn contract past daarbinnen", aldus Van Halst tegenover Voetbal International.

FC Twente staat op dit moment zevende in de Eredivisie, maar mag vanwege een schorsing volgend seizoen in ieder geval niet uitkomen in Europa. "Als club zijn we geschorst voor Europees voetbal, maar we willen wel zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst. Elke plaats telt bijvoorbeeld mee voor de tv-ranking en een plaats meer of minder kan op jaarbasis zo anderhalf miljoen euro schelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner