04.01.2017 11:06

Brama: "Maar dit geeft mij een nieuwe kans"

Wout Brama presenteert met trots het shirt van zijn nieuwe club FC Utrecht. (27-12-2016)
Wout Brama presenteert met trots het shirt van zijn nieuwe club FC Utrecht. (27-12-2016)

Wout Brama heeft met FC Utrecht zijn eerste werkgever buiten Overijssel gevonden. De middenvelder stond voorheen alleen onder contract bij PEC Zwolle en FC Twente. Brama kijkt uit naar zijn avontuur bij de subtopper van de Eredivisie.

Brama is in de Galgenwaard de beoogde opvolger van de zwaar geblesseerde Rico Strieder. "Het is verschrikkelijk voor Rico dat hij zijn kruisband heeft gescheurd, maar dit geeft mij een nieuwe kans. Ik ben ervan overtuigd dat ik zijn rol in kan vullen. Utrecht speelt tactisch een lastig systeem. Ook voor mij ligt er een uitdaging om in een ruit te gaan spelen. Maar ik heb vertrouwen in mezelf", aldus Brama tegenover het Algemeen Dagblad.

Met Erik ten Hag als hoofdtrainer komt Brama een oude bekende tegen in de Domstad. "Deze trainer heb ik meegemaakt vanaf de B1 tot en met de A1. Later was hij bij Twente assistent van Jan van Staa, Fred Rutten en Steve McClaren. Ik ken hem als een strenge, rechtvaardige trainer, met de nodige regeltjes. Maar dat schijnt nu minder te zijn. Tactisch is er geen trainer van wie ik zoveel heb opgestoken als Ten Hag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner